Zomerkamp 2024

Het zomerkamp begon met een hele gezellige reis in de nachtrein naar Oostenrijk. Er werden volop liedjes gezongen, suikerrijke snoepjes genuttigd en pogingen gedaan om dutjes te doen. In de ochtend kwamen de Explores aan bij het kampterrein: Pfadfinderdorf Zellhof: een internationaal kampterrein met groepen uit verschillende Europese landen. De aankomst verliep soepel en er kon volop genoten worden van de zon en van een plons in het water in het meer. Helaas sloeg het weer volledig om en werd er gewaarschuwd voor een weeralarm nog voordat het avondeten gemaakt kon worden. De keukentent moest plat, de losliggende voorwerpen moeten opgeborgen worden en vanwege de regen kroop iedereen terug in de net opgezette tenten. Met veel moeite kon er een snelle hap bereid worden en konden de Explorers vroeg naar bed om een beetje bij te slapen. 

Op zondag was het weer nog steeds heel erg wisselvallig waardoor het niet verstandig was om een bergwandeling te maken. Daarom werd het kampterrein verder opgebouwd, werden de eerste contacten met de andere groepen gelegd en werd het programma voor de volgende dag geregeld. De dag werd afgesloten met een relaxavond bij het kampvuur. De maandagochtend begon heel, heel vroeg. De Explorers moesten tijdig aan de andere kant van Salzburg zijn omdat de Explorers gingen raften in de prachtige Oostenrijkse natuur. Wat een ontzettend gave activiteit was dat! Na het raften kon er nog even gezwommen worden in een meer. Vervolgens werd er nog gekookt en zijn álle toiletten van het kampterrein grondig gepoest.  Wat een lange, maar mooie dag was dat! 

Dinsdagochtend begon met een heel fijn groepsgesprek. De Explorers hebben elkaar beter leren kennen en hebben laten zien dat ze een hele hechte groep zijn. Deze hechte groep is in de middag afgereisd naar Salzburg waar er ruimte was voor een aantal gekke stadsopdrachten, lekkere Sushi die heel lang op zich liet wachten, meerdere watergevechten met Explorers en andere toeristen, en een zeer leerzame stadsrondleiding door onze eigen reisleider Tim! De zonsondergang kon bekeken worden vanaf de muren van een prachtig kasteel en de stadswandeling werd afgesloten met een verkoelend ijsje! 

Woensdag was een echte plakdag. Ideaal dus om een flinke wandeling te maken om Lucas op het hoogste punt te installeren. Hoewel het uitzicht vanaf dat hoogste punt wat beperkt was, hebben de meeste Explorers wel genoten van de wandeling. Vervolgens was het tijd om af te koelen op het water, een van de grotere meren, waar gekanood kon worden. Bij terugkomst op het kampterrein werden de tenten ingepakt en de spullen zo goed mogelijk opgeruimd. Als afsluiting van het kamp was er namelijk opnieuw een kleine storm op komst. Gelukkig konden de Explorers de laatste nacht op de zolder van een van de gebouwen slapen. Het avondeten werd bereid door alle groepen die op het kampterrein verbleven. Zo kon iedereen proeven van elkaars specialiteiten en was er meer dan voldoende gelegenheid om andere groepen beter te leren kennen. De laatste avond kon iedereen naar wens invullen: voetbal kijken met andere Nederlanders, badges swoppen of aanschuiven bij een ander kampvuur.

Het állerlaaste stukje van de avond werd echter afgesloten met de Explorers samen, bij een gezellig (aanmaakblokjes)kampvuur met uitzicht op het meer. Er werd teruggekeken op een heel fijn kamp en vooruitgekeken naar het kamp van volgend jaar. Wat er vooral is blijven hangen is dat het kamp voelde "alsof je met je vrienden op vakantie bent". Een betere start van de zomervakantie konden de Explorers zich niet voorstellen :) 

 

   

   

Terug naar overzicht